المكونات
دجاجة مقطة بدون جلد
علبة زبادى
معلقتين فلفل حلو بودر
رأس ثوم متوسط مفروم ناعم جدا
معلقة كبيرة كركم
ملح حسب التذوق
الطريقة .
شرحى الدجاج .
ضعى علبة الزبادى.
ضعى الفلفل الحلو.
ضعى الثوم المفروم.
ضعى الكركم.
ضعى الملح حسب الذوق .
وأخلطى المكونات بأيدك وتأكدى دخولها بين الفتحات اللى عملتيها.
اتركيها ترتاح 30 دقيقة فى درجة حرارة الغرفة.
فى طاسة سخنة ضعى قيلا من الزيت.
وقطعة زبدة صغيرة مملحة.
وضعى الدجاج وقلبي الى ان يستوى.
ضعية فى بولة وضعى فحمة على النار ثم ضعيها فى كوب استيل او طبق صغير.
وضعيها داخل اناء الدجاج وضعى علي الفحمة بعض من قطرات الزيت.
وغطيها واتركيها دقيقتين حتى يتشرب الدجاج نكهة الفحم.والف هنا شاهدى فيديو طريقة عمل الدجاج التندورى على البوتاجاز وليس فى الفرن وبسهولة هنا